Doelstelling

Doelstellingen

De plannen voor het oprichten van onze kinderboerderij stammen al uit 1992. In 1996 is daadwerkelijk begonnen met de bouw. De kosten hiervan zijn toen voor een groot gedeelte betaald door sponsoren. De uiteindelijke opening was op 27 april 1997.

De kinderboerderij krijgt wél subsidie van de gemeente ’s Hertogenbosch en dat is net voldoende om onze dieren te voeden. Wij zijn dus verder afhankelijk van giften van onze bezoekers.

Onze boerderij heeft verschillende doelstellingen. Ons primaire doel is het dichterbij brengen van de dieren bij de mensen. We zijn niet voor niets een boerderij midden in een woonwijk! Daarbij proberen wij de buurtbewoners, en met name de kinderen in de buurt, zoveel mogelijk kennis te laten maken met boerderijdieren zoals: een koekalf, schapen, kippen, konijnen, cavia’s, geiten en volièredieren.

Wij zijn er trots op dat onze kinderboerderij een dagbesteding is van Cello. Deze instelling is een opvang voor mensen met een verstandelijke beperking en elke werkdag zijn er ongeveer 7 mensen met een begeleider op onze kinderboerderij aan het werk om de dieren te verzorgen, de stallen uit te mesten, de kooien van de vogels schoon te maken en de gehele kinderboerderij netjes te houden.

Een andere zeer belangrijke doelstelling is de natuur- en milieu-educatieve functie van onze boerderij: men leert op een leuke en ontspannende wijze het boerderijleven – de dieren en hun leefomgeving – kennen. Hiertoe worden op onze boerderij allerlei activiteiten georganiseerd, voor scholen (theorie op school, praktijk op de boerderij), het geven van rondleidingen tot het meehelpen met de verzorging van de dieren.

Wij beschikken over een (educatieve) ruimte waar de kinderfeestjes kunnen worden gehouden en scholen informatie kunnen krijgen / geven.

Om onze doelstellingen te halen, organiseren we ieder jaar weer heel veel activiteiten/evenementen en zijn we het gehele jaar door dagelijks open. Kinderen, buurtbewoners, scholen, bezoekers van andere instellingen kunnen zo eigenlijk altijd even van het boerderijleven ‘proeven’.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers en de giften en donaties van buurtbewoners, bedrijven en andere instellingen/organisaties.

Onze doelstellingen zijn dan misschien duidelijk, zonder geld kunnen wij u helaas niets bieden.

Reacties zijn gesloten.