Activiteiten

Op onze kinderboerderij is altijd wel iets te beleven!

De activiteiten worden ook aangekondigd op de Nieuwspagina van onze website. Voor verdere informatie kunt u ons altijd bellen of mailen, of nog beter , kom zelf een kijkje nemen.

Op het einde van het voorjaar worden onze schapen geschoren. Een vaste dag kunnen wij niet opgeven, want het is afhankelijk van het weer. Het is geweldig om dit mee te maken en de geschoren wol is dan ook te koop. De juiste datum wordt vermeld op de website.

Daarnaast organiseren wij ook kinderfeestjes. De kinderen kunnen dan gebruik maken van alle faciliteiten op de boerderij. Er is dan begeleiding aanwezig. En er kan ook naar hartelust geknutseld worden, bijvoorbeeld schaapjes maken.

De basisscholen worden elk jaar benaderd om bij ons educatief bezig te zijn met de dieren op onze kinderboerderij. Een aantal jaren geleden is er een programma hiervoor gemaakt voor de groepen 1 en 2 “Meneertje Pauw”. De kinderen kunnen op een speelse manier kennis maken met onze dieren.

Voor de groepen 3 en 4 hebben wij het programma “Boer kiest jou”. Deze opdrachten zijn natuurlijk iets moeilijker. Ze krijgen opdrachten die zij zowel zelfstandig of met groepjes kunnen maken, zoals welk dier welk poepje maakt, hoe het vachtje voelt.

Voor beide groepen zijn klompjes aanwezig en boerenkieltjes, zodat de kinderen zich echt “boer” kunnen voelen. 

Voor beide programma’s vragen wij een kleine bijdrage.

Tot ziens bij Kinderboerderij ’t Veldje.

Reacties zijn gesloten.