20140816-Kinderboerderij 't Veldje

Welkom op Kinderboerderij 't Veldje Het hoofdgebouw waarin van alles te koop is zoals koffie/thee, frisdrank,  snoepgoed etc. Op de voorgrond ook de voederautomaat waar je voor € 0,50 een bekertje voer (mais) kunt kopen om de dieren te voeren. De uitbreiding van ons terras is lekker beschut onder een grote boom Onze "Klauterkoe" is verhuisd naar de uitbreiding van het terras.
Een overzicht over de weides heen. De stal met daarboven de hooizolder. De volière De grote weide
Een geiten klimrek voor de kleine weide Dit noemen wij de "Bokkenweide". Als we een geitenbok uitnodigen dan wordt deze hier apart gezet met de geitjes van hetzelfde soort. Onze varkens ren Ze hebben (achterin) ook een lekker stuk om te graven of in de modder te rollen.
Het kippenhok waarin we dagelijks verse eieren rapen. Ons Konijnen hotel. Heel degelijk en heel flexibel door onze eigen vrijwilligers gebouwd. Onze Tropische volière De Cavia kooi
(Een deel van) Onze pluimvee weide. Ontstaan tijdens de periode van de vogelgriep. Op deze manier kunnen ze eventueel opgehokt worden. Ook weer gemaakt door onze eigen vrijwilligers. De eendenvijver. Deze bevindt zich een beetje verstopt achter in de pluimvee weide. Nog een hoekje van de pluimvee weide
ook onze grote (reuzen) konijnen hebben een eigen hok, maar lopen wel los op een apart deel bij de konijnen, cavia' en de tropische volière. Onze duivenkooi met twee aparte secties.